Spelvormen

Onze diensten met afbeeldingen

Imitatiespel met de poppen

Imitatiespel met de poppen

De poppen krijgen eten, drinken,verschoning en worden te slapen gelegd. Ze worden getroost en verzorgd als ze zich pijn hebben gedaan.

Sensopatisch spel met zand

Sensopatisch spel met zand

Aanraken met onze handen en aangeraakt worden dat doen we de hele dag. In de zand en-watertafel geeft een kind met miniaturen uitdrukking aan zijn belevingswereld.

Fantasiespel met playmobil

Fantasiespel met playmobil

Miniatuurtjes van bomen, dieren, mensen,huizen, meubels en eten. In het fantasiespel met playmobil laat het kind zien hoe het de wereld beleeft.

Sensopatisch spel met klei

Klei is zacht en geeft mee. De hand voelt het materiaal. In het voelen dringt de hand door tot de klei. De klei roept gevoelens op door het tasten, kneden en wrijven. De beelden die spelend ontstaan geven weer hoe het kind deze lichamelijke wereld doorleeft.

Fantasiespel met poppenhuis

Fantasiespel met poppenhuis

Het poppenhuis geeft kinderen de mogelijkheid om uit te spelen hoe zij kijken naar het familie en-gezinsleven.Hoe richten zijn het huis in? Met welke poppetjes doen zij dat? En hoe gaan de poppetjes met elkaar om?

Sensopatisch spel met verf

Sensopatisch spel met verf

Met schilderen en tekenen geven kinderen uiting aan hun innerlijke wereld. In de spelkamer maken kinderen gevoels tekeningen van hun lichaam en tekeningen van hun familie.

Fantasiespel met poppenkast

Fantasiespel met poppenkast

De poppen zeggen tegen elkaar en het publiek wat ze willen. Als kind hoef je niemand aan te kijken.
De poppen, ieder met hun eigen karakter, vertellen het verhaal.