Welkom

Mijn naam is Maartje van den Berg en sinds 2007 heb ik een speltherapie praktijk aan huis in Amsterdam-Noord. Spel heeft een bijzondere plaats in mijn leven en het is mijn passie om kinderen te helpen verdrietige of schokkende gebeurtenissen te verwerken door middel van symbolisch spel én om kinderen tegelijkertijd hun eigen creativiteit te laten ervaren waardoor zij weer in de kracht van hun leven komen. 

Spel ervaring

Na de toneelschool in Londen heb ik aan de HKU de opleiding voor docent Drama gedaan. Daarna heb ik dertig jaar als docent drama de kracht en het plezier van spel ervaren door kinderen en jongeren les te geven in het (speciaal) basis en-voortgezet onderwijs en op jeugdtheaterscholen. Vanaf 2006 ben ik werkzaam als speltherapeut in mijn eigen praktijk en op basisscholen, SBO en- SO scholen.

Om mij te verdiepen in spel heb ik in 2005 de opleiding speltherapie aan de Inholland Academy gevolgd. In Januari 2012 heb ik bij het RINO in Amsterdam een basisopleiding systeemtherapie gevolgd.  In 2021 ben ik afgestudeerd aan de opleiding psychodrama van de NVGP en in 2019 ben ik begonnen met de 1e internationale psychodrama opleiding voor groepstherapie aan kinderen in Sofia in Bulgarije die ik in 2023 heb afrond bij InterPlay. Een bijzondere opleiding die voortborduurt op het werk van Moreno en Aichinger. 

Voor reflectie en advies heb ik regelmatig intervisie en supervisie met collega's.In de spelkamer werk ik met klankschalen. De klank van de klankschaal brengt kinderen in contact met zichzelf en helpt kinderen diep te ontspannen. Bij Pim de Groot heb ik een 2 jarige klankschaalopleiding gevolgd aan de Academie voor klank